STIRI DE LA VOLKSWAGEN
23.10.2019

Volkswagen ID.3 comunică cu ajutorul luminilor

Wolfsburg - ID.3, primul model complet electric din gama ID., reprezintă viitorul brandului Volkswagen datorită portofoliului larg de modele, dinamicii impresionante a condusului, designului avangardist și conceptului inovator ID.Light, care îl asistă vizual pe șofer, oferindu-i o comunicare mai emoțională cu ID.3.
1

Controlul vocal al vehiculului se supune fiecărui cuvânt rostit de șofer, în timp ce noul concept inteligent ID.Light comunică vizual cu acesta. Banda LED care traversează afișajul digital de bord (Digital Cockpit) îl asistă pe șofer prin schimbarea culorii în funcție de comanda sau manevra efectuată de acesta. Odată instalat pe scaunul șoferului, ID.Light îi semnalizează acestuia că sistemul de conducere a vehiculului este activ și că portierele sunt închise sau deschise. De asemenea, ID.Light accentuează vizual informația transmisă de sistemele de navigație, de conducere asistată, de frânare și de sistemul de comunicare cu telefonul mobil.

ID.Light reduce stresul condusului în trafic, recomandând schimbarea benzii de circulație sau semnalând șoferului dacă este încadrat pe banda greșită, printr-un singur clipit al luminii ambientale. ID.Light este prevăzut, de asemenea, cu sistem de control vocal, răspunzând fiecărui pasager al vehiculului cu un număr predefinit de semnale luminoase.

 

Culori familiare care facilitează comunicarea vehiculului cu șoferul

"ID.Light funcționează intuitiv cu ajutorul unor culori familiare ochiului uman.", spune Valentina Wilhem, User Experience Designer Volkswagen. O baterie complet încrăcată este indicată de culoarea verde, în timp ce o manevră de frânare este semnalată cu roșu. Pe exterior, farurile imită mișcările ochiului, în timp ce luminile de interior oferă mașinii un aspect cu totul deosebit. "Modul în care ID.3 folosește luminile de interior și de exterior îl face mai atrăgător, acest concept inovator fiind, totodată, un mod de comunicare dintre mașină și șofer foarte simplu și intuitiv.", mai spune Valentina Wilhem.

 

 

1) ID.3 nu este încă disponibil la vânzare în Europa.